Optimaal Leadgeneratie Blog

Hier leest u relevante  onderwerpen betreffende koude acquisitie:

GAME: "Bel Maar Als Je Durft"

02-12-2019

Steeds meer mensen kampen met belangst en krijgen al klotsende oksels wanneer ze alleen al aan bellen denken. Wie van jouw vrienden heeft totaal geen schaamte aan de telefoon? Ontdek het met het gratis te downloaden spel 'Bel Maar Als Je Durft'! 

Lees meer

Employee Journey: op weg naar geluk

20-11-2019

Werken. Of je nu wilt of niet, je zult eraan moeten geloven. Nogal wiedes dus dat je het naar je zin moet hebben op je werkplek. Toegegeven, niet iedere werkgever hecht daar waarde aan, hoe hard ze dat soms ook roepen. Bij Optimaal Leadgeneratie bouwt iedereen samen aan een prettige werkomgeving waarbij gewerkt wordt met een (oprechte) glimlach. Dit doen we door onze Employee Journey iedere dag weer te verbeteren!

Lees meer

FRITS: De favoriete stek van Viola Markus

15-10-2019

Een creatieve duizendpoot met verkoopskills. Vanuit dit talent staat Viola Markus aan het roer van Optimaal Leadgeneratie in Helmond. Met haar team elke dag op weg naar goede leads voor haar klanten. "Ons verhaal werkt", zegt Viola. Hoe? FRITS spitst de oren...

Dit interview was eerder gepubliceerd in de augustus/september-editie van het magazine FRITS

Lees meer

Van 'nee' naar 'yay'!

12-09-2019

Je hebt al je moed bij elkaar geraapt. Vandaag ga je het echt doen, koude acquisitie. Het belscript ligt klaar en je pakt de telefoon ter (klamme)hand. Maar dan: auw! Je krijgt de ene afwijzing na de andere. Dit is niet gek als je de telefoon eigenlijk het liefste naar de andere kant van het kantoor wilt gooien. Toch is een ‘nee’ niet altijd slecht. Want het is dé manier om een volgende keer wél een ‘ja’ te scoren!

Lees meer

Koude acquisitie: met of zonder script?

14-05-2019

Een cold call komt altijd onverwacht voor je prospect. Je kent elkaar nog niet, je weet vooraf niet of je gelegen belt en in hoeverre je gesprekspartner (direct) behoefte heeft aan jouw product of dienst. Je moet dus overal op voorbereid zijn als je koud gaat bellen. Gebruik je een script of improviseer je liever?

Lees meer

Koude acquisitie dood?

18-04-2019

Koude acquisitie is dood. Je hoort en leest het overal. Jouw belangst liet je het graag geloven, want je zag het toch al niet zo zitten om de telefoon op te pakken. Stel je voor dat er iemand opneemt: wat zou je dan moeten zeggen? Gooi je in paniek de hoorn op de haak? Wij helpen je uit de droom: koude acquisitie is namelijk springlevend! Optimaal Leadgeneratie helpt je bij een effectieve werkwijze anno nu.

Lees meer

5 boeken die je inzicht in sales drastisch veranderen

14-03-2019

Wist je dat een paar minuten lezen per dag allerlei fijne voordelen heeft? Lezen boost je creativiteit en concentratievermogen. Een soort ‘fitness voor de geest’, zou je kunnen zeggen. Tegelijkertijd is lezen een ideale vorm van ontspanning; fysiek én mentaal. Pak je dan ook nog eens een boek waar je wat aan hebt? Dan ben je helemaal goed bezig. Daarom zetten wij in dit blog vijf boeken op een rijtje die jou nieuwe salesinzichten geven. Kortom: leesvoer dat jou een betere verkoper maakt!

Lees meer

Geef je concurrenten het nakijken met deze golden oldie

01-02-2019

Denk eens na over hoe je het zelf doet. Je mailbox opschonen en reclame direct deleten. Je reply op Linkedin-berichten uitstellen. WhatsAppjes parkeren. Af en toe is het gewoon om gek van te worden, zo ontzettend veel digitale prikkels. Geen wonder dus dat verreweg de meeste digitale acquisitiepogingen falen. We verdrinken gewoon! Dagdroom jij nog weleens over hoe het vroeger was? Nou, dan is er goed nieuws. Want met het ultieme communicatiemiddel van weleer bereik jij waarschijnlijk veel sneller je commerciële doel. Yes, ga voor een golden oldie. Schrijf eens een brief!

Lees meer

Waarom je jouw gezichtsuitdrukking kunt horen aan de telefoon

27-11-2018

Nog even dat mailtje aftikken, de waterkoker opnieuw aanzwengelen of vlug de laatste updates checken op LinkedIn. Kan toch best tijdens het bellen? Bij Optimaal Leadgeneratie raden we het je af. Jouw gesprekspartner prikt er namelijk zo doorheen als je er met je aandacht niet bij bent. Hij vormt zich een beeld van jou, ook zonder je daadwerkelijk te zien. En dat doet ‘ie vooral door non-verbale signalen op te pikken. Die moeten dus – naast je verhaal – ook on point zijn bij telefonische acquisitie; in dit blog lees je alles over hoe je dat precies aanpakt.

Lees meer

Waarom koude acquisitie ook in de tijd van internet relevant is

29-10-2018

“Bellen? Mijn bereik is toch veel groter met een LinkedIn-update?” We horen het steeds vaker. Natuurlijk niet geheel onterecht. Bedrijven hebben vaak tientallen – zo niet honderden – volgers op Facebook, Instagram en LinkedIn. En Google biedt je de mogelijkheid in contact te komen met iedereen die zoekt op jouw type product of dienst, nog eens duizenden potentiële klanten. Veel ondernemers zoeken daarom hun toevlucht op internet. Lekker anoniem. En dát is volgens ons net het probleem. In dit blog laten we je graag zien waarom koude acquisitie ook in the digital age nog relevant is!

Lees meer

Neem de tijd. En pak je moment!

02-10-2018

Neem de tijd. En pak je moment!
Alles over timing in koude acquisitie

Timing is everything. Altijd en overal. Als je tijdens het koken je kipfilet te vroeg uit de pan haalt, is ‘ie niet alleen niet lekker, je kunt er ook nog eens heel ziek van worden. Een schaatser die voor het startschot vertrekt wordt gediskwalificeerd en in diezelfde race zijn het vaak milliseconden die het verschil bepalen tussen die gouden medaille en naast het podium belanden. In koude acquisitie is het niet anders. Je succes is deels afhankelijk van de factor tijd. Kan je het geluk een handje helpen met tijd? Jazeker! In deze blog vertellen we je er alles over!

Lees meer

Wat te doen als je verkoopangst hebt

20-08-2018

Zakt de moed je in de schoenen als je een potentiële klant gaat bellen? Geloof ons: het gebeurt niet alleen jou! Het is een veelvoorkomend kwaaltje, want bij koude acquisitie krijg je namelijk regelmatig ‘nee’ te horen. En zo’n afwijzing voelt als een persoonlijke nederlaag. Om jezelf die pijn te besparen, stop je met bellen. Ontwijkingsgedrag is een natuurlijk afweermechanisme, maar wel eentje die jouw business flink in de weg kan zitten. En dat is helemaal niet nodig! Met de tips in deze blog stap je moeiteloos over je verkoopangst.

Lees meer

Koude acquisitie succesfactoren: vastleggen, nakomen en volhouden (en dan nog een keer!)

23-07-2018

Vraag je je weleens af waarom jij niet echt succesvol bent in koude acquisitie? Wees gerust. Het ligt niet aan jouw enthousiasme. Of aan je product en je kennis daarover. Dikke kans dat er iets heel anders aan de hand is. Je bent namelijk wel een topper in sales, maar niet echt in administratie en routine.

Lees meer

Vakantieperiode

27-06-2018

Toe aan wat verfrissing op een warme zomerdag? Plan een dagje koude acquisitie in. Ik hoor je denken: in deze tijd, als iedereen op vakantie is? Precies! Veeg dat duiveltje van je schouder en denk in kansen. Ze liggen namelijk voor het oprapen!

Lees meer