Optimaal Leadgeneratie Blog


Waarom je jouw gezichtsuitdrukking kunt horen aan de telefoon

27-11-2018

Nog even dat mailtje aftikken, de waterkoker opnieuw aanzwengelen of vlug de laatste updates checken op LinkedIn. Kan toch best tijdens het bellen? Bij Optimaal Leadgeneratie raden we het je af. Jouw gesprekspartner prikt er namelijk zo doorheen als je er met je aandacht niet bij bent. Hij vormt zich een beeld van jou, ook zonder je daadwerkelijk te zien. En dat doet ‘ie vooral door non-verbale signalen op te pikken. Die moeten dus – naast je verhaal – ook on point zijn bij telefonische acquisitie; in dit blog lees je alles over hoe je dat precies aanpakt.

Lees meer

Waarom koude acquisitie ook in de tijd van internet relevant is

29-10-2018

“Bellen? Mijn bereik is toch veel groter met een LinkedIn-update?” We horen het steeds vaker. Natuurlijk niet geheel onterecht. Bedrijven hebben vaak tientallen – zo niet honderden – volgers op Facebook, Instagram en LinkedIn. En Google biedt je de mogelijkheid in contact te komen met iedereen die zoekt op jouw type product of dienst, nog eens duizenden potentiële klanten. Veel ondernemers zoeken daarom hun toevlucht op internet. Lekker anoniem. En dát is volgens ons net het probleem. In dit blog laten we je graag zien waarom koude acquisitie ook in the digital age nog relevant is!

Lees meer

Neem de tijd. En pak je moment!

02-10-2018

Neem de tijd. En pak je moment!
Alles over timing in koude acquisitie

Timing is everything. Altijd en overal. Als je tijdens het koken je kipfilet te vroeg uit de pan haalt, is ‘ie niet alleen niet lekker, je kunt er ook nog eens heel ziek van worden. Een schaatser die voor het startschot vertrekt wordt gediskwalificeerd en in diezelfde race zijn het vaak milliseconden die het verschil bepalen tussen die gouden medaille en naast het podium belanden. In koude acquisitie is het niet anders. Je succes is deels afhankelijk van de factor tijd. Kan je het geluk een handje helpen met tijd? Jazeker! In deze blog vertellen we je er alles over!

Lees meer

Wat te doen als je verkoopangst hebt

20-08-2018

Zakt de moed je in de schoenen als je een potentiële klant gaat bellen? Geloof ons: het gebeurt niet alleen jou! Het is een veelvoorkomend kwaaltje, want bij koude acquisitie krijg je namelijk regelmatig ‘nee’ te horen. En zo’n afwijzing voelt als een persoonlijke nederlaag. Om jezelf die pijn te besparen, stop je met bellen. Ontwijkingsgedrag is een natuurlijk afweermechanisme, maar wel eentje die jouw business flink in de weg kan zitten. En dat is helemaal niet nodig! Met de tips in deze blog stap je moeiteloos over je verkoopangst.

Lees meer

Koude acquisitie succesfactoren: vastleggen, nakomen en volhouden (en dan nog een keer!)

23-07-2018

Vraag je je weleens af waarom jij niet echt succesvol bent in koude acquisitie? Wees gerust. Het ligt niet aan jouw enthousiasme. Of aan je product en je kennis daarover. Dikke kans dat er iets heel anders aan de hand is. Je bent namelijk wel een topper in sales, maar niet echt in administratie en routine.

Lees meer

Vakantieperiode

27-06-2018

Toe aan wat verfrissing op een warme zomerdag? Plan een dagje koude acquisitie in. Ik hoor je denken: in deze tijd, als iedereen op vakantie is? Precies! Veeg dat duiveltje van je schouder en denk in kansen. Ze liggen namelijk voor het oprapen!

Lees meer