Last van belangst?

Tring, tring… de telefoon gaat! Krijg je al klamme handen en hartkloppingen bij de gedachte? Je bent absoluut niet de enige.

  • 2 minuten
  • 30 mei 2023

Viola Markus

Last van belangst?

Tring, tring… de telefoon gaat! Krijg je al klamme handen en hartkloppingen bij de gedachte? Je bent absoluut niet de enige.
 
Ben jij iemand die wacht tot de telefoon stopt met overgaan? Veel mensen zijn als de dood om te bellen. Zonde en eigenlijk helemaal niet nodig. Wij geven je graag tips om de telefoon weer te gebruiken waarvoor hij bedoeld is. Scroll snel naar beneden en laat je inspireren!
 
Belangst
Dus jij vindt het lastig om de telefoon op te nemen? Of ben je bang om verkeerd uit de hoek te komen of op specifieke vragen geen antwoord te hebben? Een echt gevalletje: belangst. Veel jongeren tussen de 18 en 30 jaar vinden het eng om te bellen. Maar het zijn niet alleen de jongeren die belangst hebben, ook veel mensen tussen de 31 en 70 jaar vinden het niet fijn om te bellen. Er wordt daarom steeds minder gebeld waardoor de angst om te telefoneren alleen maar toe neemt. En dat terwijl bellen zoveel voordelen heeft.
 
Ouderwets telefoneren
Je zal het misschien niet geloven, maar er zitten veel voordelen aan een ouderwets telefoongesprek. Het is effectiever, persoonlijker en je krijgt dingen sneller voor elkaar dan wanneer je een mail of een appje stuurt. Dus als je durft: druk eens op het groene telefoonhoorntje ;-)
 
Wil je van je belangst afkomen? Lees onze tips:
 
# 1. Stel jezelf de vraag: Wat is het ergste wat er kan gebeuren?
Relativeer. Je angsten fluisteren je van alles in maar je zal al snel merken dat een telefoongesprek geen grote gevolgen heeft. De andere persoon die je belt zal misschien ook niet van bellen houden en is helemaal niet bezig met hoe je klinkt of hoe vaak je over je woorden struikelt.
 
# 2. Big smile
Zet een grote glimlach op je gezicht. Want een glimlach stelt je gerust en voel je je gelukkiger. Dit heeft invloed op je stemklank.
 
# 3. Voorbereiding op het gesprek
Het kan helpen om voor een telefoontje een aantal punten op een lijstje op te schrijven voordat je gaat bellen.
 
# 4. Wees niet bang om iemand te storen
Bel gewoon je collega, vriend, tandarts, klant of wie dan ook. Als het niet uitkomt zal diegene het aangeven of de telefoon niet opnemen.
 
# 5. Gewoon doen! 
Pak je telefoon, ga bellen en stop met het negeren van inkomende gesprekken. Hoe vaker je belt, hoe meer je gewend raakt aan eventuele ongemakkelijke gesprekken en hoe soepeler het uiteindelijk zal gaan.
 
Bellen is net als lopen of zwemmen, je moet veel oefenen en gewoon doen!
 
Toch nog hulp nodig om te gaan bellen? Het is absoluut de moeite om eens kennis te maken met Viola van Optimaal Leadgeneratie. Haar kennis en ervaring op het gebied van telefoneren en koude acquisitie kan je gigantisch helpen om van je belangst af te komen.
 

Over de auteur

Viola Markus

Viola is de drijvende kracht achter Optimaal. Met haar passie voor commercie, haar gevoel voor persoonlijk contact en oprechte aandacht creëert ze elke dag opnieuw kansen voor ondernemers.