Bakkie doen?

Hoe maak je een lead? Een simpele uitleg

Hoe maak je een lead van een prospect? Deze vraag staat centraal in dit artikel. Zeker wanneer je nog niet erg bekend bent met leadgeneratie, kan een simpele uitleg over hoe je dit bewerkstelligt handig zijn. Koude acquisitie is immers voor ons een koud kunstje, maar wij zorgen er graag voor dat jij dat hetzelfde ervaart.

 

Wat zijn leads?

We hebben eerder al een artikel geschreven over wat leadgeneratie is, maar we leggen het gerust nog een keer voor je uit. Om te weten wat leads zijn, moeten we echter eerst die andere belangrijke term definiëren: prospect. Een prospect is iemand die een duidelijke behoefte heeft naar een product of dienst, maar die nog geen ‘beweging’ heeft gemaakt in jouw richting. Een goede verklaring daarvoor kan zijn dat je simpelweg nog niet bekend bent bij de prospect, maar het kan natuurlijk ook een kwestie van voorkeur zijn.

Ter illustratie: je kiest voor een Samsung wanneer je de behoefte hebt aan een nieuwe smartphone. Echter, je bent (gek genoeg) niet bekend met het alternatief: de iPhone. In dat geval zou jij een prospect zijn voor Apple. De behoefte bestaat immers, maar je weet niet van het bestaan van dit specifieke alternatief. Apple zal er dan ook alles aan doen om jou als prospect bekend te maken met hun merk. Lukt dit, dan ben je niet langer een prospect, maar een lead.

Voorkeuren

Bovenstaand voorbeeld is natuurlijk een extreem geval waarbij we uitgaan van een persoon die niet bekend is met de iPhone. Toch verandert er weinig aan het voorbeeld wanneer de iPhone simpelweg niet de voorkeur van deze persoon geniet. Hij zal dan immers niet verder actie ondernemen, omdat je op dit moment niet meegenomen wordt in de keuzemogelijkheden.

De grote uitdaging is dus om jouw product of dienst in een voorkeurspositie te manoeuvreren bij de prospect. Dat geldt ook voor wanneer je prospect nog helemaal niet bekend is met jouw product of dienst. Dit proces noemt men leadgeneratie.

Hoe maak je een lead?

Iemand is pas een lead wanneer er bewezen interesse is getoond in je product. Idealiter is dat uiteraard bij het eerste telefoontje dat je met de prospect pleegt. Toch leert de ervaring dat er meestal meer voor nodig is. Bij Optimaal Leadgeneratie hanteren wij daarvoor de Droomformule, onze eigen beproefde werkwijze om van een prospect een lead te maken.

Daarbij wordt het onderscheidend vermogen benadrukt. We wagen namelijk niet alleen een belletje naar onze prospect waarin we kennismaken, maar we vragen ook of we wat informatie toe mogen sturen per post. Dit doen we op ludieke wijze, met een originele gadget in de envelop. Zo blijven we gegarandeerd top of mind. Later bellen we nogmaals (de opvolging) om te vragen of we een afspraak mogen inplannen. Is het antwoord daar ‘ja’ op, dan mogen we spreken van een lead!

Leadgeneratie is altijd maatwerk. Onze methode is doeltreffend, maar ons advies is om te zoeken naar een manier die voor jóu werkt. Ook online zijn voldoende mogelijkheden om van je prospect een lead te maken. Soms is daar zelfs niet meer voor nodig dan een goede advertentiecampagne op social media, wist je dat? Maar wij begrijpen natuurlijk óók heel goed dat er niets leuker is dan het telefonisch benaderen van de prospect!

Lees ook onze blog over de laatste leadgeneratie trends. Zo ben je helemaal up-to-date met jouw strategie.

You're out of business if you don't approach your prospects

Neem contact met ons op

Bel ons als je durft, wij nemen deze taak graag uit je overvolle of klamme handen. Maar we kunnen het je natuurlijk ook gewoon leren. Durf je nou echt niet te bellen? Mail ons dan.

085 130 22 12

Loop jij wél warm voor koude acquisitie? Wij zijn altijd op zoek naar belkanjers!

Welkom bij Optimaal Leadgeneratie

Kies uw favoriete drankje en plan een afspraak!

 • Koffie

  Melk en suiker naar wens

 • Decaf

  Koffie zonder cafeïne

 • Cappuccino

  Koffie met melk en schuim

 • Latte Macchiato

  Koffie met melk en schuim

 • Thee

  Veel verschillende smaakjes

 • Water

  Water zonder koolzuur

 • Bruisend water

  Water met koolzuur

 • Cola

  Frisdrank

 • Cola zero

  Frisdrank 0% suiker

Vrijblijvende afspraak maken?

Vul het onderstaande formulier in

Durf je ons niet te bellen?

WhatsApp ons dan