Online video trainingen

Kom erachter wie jouw droomklant is en hoe je daarmee om tafel komt. Bouw aan je ideale klantenbestand en boek succes voor de lange termijn. Krijg zelf onze droomformule onder de knie met onze online video trainingen.

Online video trainingen

In acht lessen onze droomformule onder de knie krijgen? Sluit je aan bij onze academie en krijg onbeperkt toegang tot onze online video trainingen.

 • Levenslang onbeperkte toegang
 • Ga meteen aan de slag!
 • Succes gegarandeerd
Probeer gratis
Je zit nergens aan vast.
Schermafbeelding 2022-02-15 om 13.49.20

Zij behaalden al veel succes met onze online video trainingen

 • Logo i-Team Global
 • Logo Fonville
 • Logo MSD
 • Logo Komma
 • Direct toepasbaar

  Geen stoffige theorie of Latijnse terminologie, maar 100% focus op direct bruikbare inzichten en betrouwbare methoden.

 • 12 online lessen

  In twaalf lessen bijten we ons vast in alles rondom acquisitie: van waarom en hoe, tot praktische brain insights.

 • Ontdek de droomformule

  Leer hoe je de droomformule toepast en hoe jij jouw droomklant eindelijk binnenhaalt.

  Gegeven door Viola Markus,
  Koningin van de Leadgeneratie.

  Bekijk lessenoverzicht

De inhoud van de lessen

Welkom

Welkom bij de Optimaal Academie!

Gratis
2 minuten
Les 1

Wie is jouw droomklant?

3 minuten

Je droomklant. Dat is een klant waar je genoeg aan verdient en geen energie kost maar juist oplevert. Het is cruciaal om precies te weten voor wie je graag wil werken, zodat je jouw koude acquisitie doelgericht kunt inzetten. Schieten met losse flodders kost veel tijd en levert geen gewenst resultaat op. In de eerste les achterhalen we voor wie je graag wil werken, binnen welke branche dit bedrijf valt en wat verdere kenmerken van het bedrijf zijn. Met behulp van onze vijf vragen brengen we je een stap dichter in de buurt van je droomklant.

Les 2

Val op met een bobbel in een envelop

5 minuten

Hoe goed is je telefonische pitch? Wist je bijvoorbeeld dat de kans op irritatie sterk toeneemt wanneer de pitch langer duurt dan 38 seconden? Jij eist namelijk zomaar tijd op van de ander, die daar in tegenstelling tot jou, niet op heeft gerekend. Je verhaal moet iemand direct nieuwsgierig maken en een goede indruk achterlaten. Geef nooit teveel informatie weg, maar wél stof tot nadenken. We helpen je bouwen aan een verhaal dat triggert.

Les 3

Adressenlijst-Gegevens borgen

8 minuten

Het lijkt zo simpel, die NAW-gegevens, maar je kunt er een heleboel mee om efficiënt acquisitie in te zetten. Waarvoor staat NAW? Waar moet je adressenlijst aan voldoen? Zorg dat je bedrijven zoekt in dezelfde regio, zodat je afspraken kunt combineren en referenties kunt vragen. In deze les zoomen we verder in op het belang van deze ogenschijnlijk oh zo gewone gegevens.

Les 4

Belscript maken

11 minuten

Inmiddels ken jij je droomklant en schud jij vlekkeloos je pitch uit je mouw. Nu gaan we aan de slag met een belscript. Je krijgt eenvoudige tips om je eigen belscript te vormen. Denk aan een introductie, trigger en het stellen van open vragen. Maar let op! Maak een script altijd als leidraad en lees het nooit op.

Les 5

Gesprekstechnieken & Koopsignalen

3 minuten

Welke originele gadget is de ultieme versierpoging? Hierbij houden we je droomklant in gedachten, maar het is ook zeker belangrijk om naar je eigen speerpunten te kijken. Misschien zit er wel een prachtige inhaker in je eigen bedrijfsnaam, dienstverlening of branding. Het doel is het bedenken en maken van een prachtig pakketje en vervolgens op te sturen naar je prospect. We geven voorbeelden van onszelf én klanten die we hiermee succesvol hebben geholpen.

Les 6

Zelf koud bellen – Contactpersoon achterhalen

3 minuten

Welk systeem je gebruikt maakt geen barst uit. Als jij en je collega’s het maar goed en consequent gebruiken. Koude acquisitie valt of staat namelijk met goede opvolging. Het is dus super belangrijk te zorgen dat je een systeem kiest waarmee je uit de voeten kunt. We helpen je een handje.

Les 7

Persoonlijke post versturen

4 minuten

Sommige vragen zijn cruciaal om te stellen en andere kun je maar beter heel snel achterwege laten. Zo is het algemeen bekend dat het stellen van open vragen een gesprek beter op gang helpt dan enkel gesloten vragen. We praten je bij over W en H vragen, geven voorbeelden, bespreken tops en flops en behandelen verschillende gesprekstechnieken. Opdracht voor na de les: ga oefenen!

Les 8

Opvolgen- Afspraken genereren

3 minuten

Er zijn verschillende soorten koopsignalen. Ken jij ze? En gebruik je ze in je eigen voordeel? Dan scoor je wel een stuk makkelijker! Deze les gaat uitgebreid in op het herkennen van koopsignalen en hoe je hier op de juiste manier op inspeelt. Wist je dat de veelgehoorde zin ‘Op dit moment geen interesse’ een koopsignaal is? We kunnen ons niet voorstellen dat je niet wil weten hoe je hier makkelijk op inspeelt.

Bonus

Laten we samen sparren!

Bonus
1 minuut

Klaar om de droomformule onder de knie te krijgen?

Probeer nu de eerste les gratis of ga direct voor de volledige cursus (voor slechts 495,-)

 • Meer dan 8 videos
 • Levenslang onbeperkte toegang
 • Uniek kijkje achter de schermen
Yes, ik wil direct toegang
Droomklantsessie

Een woord van de trainer zelf

Krijg zelf de droomformule onder de knie

Ik ben altijd accountmanager geweest en dus op een bepaalde manier verantwoordelijk voor sales en acquisitie. Al snel merkte ik dat ik dat anders én succesvoller deed dan anderen. Als het zo goed te doen is, waarom deed iedereen dat dan niet op eenzelfde manier? Het bleek een gat in de markt en een nog dieper gat in het gemiddelde leadgeneratie aanbod. Ik startte met Optimaal Leadgeneratie en was vertrokken. Want als ik het kan, kan ik het ook mensen leren. En daar staat nu een topteam dat mijn droomformule letterlijk kan dromen. Ik ben trots en heb nog veel meer mensen mijn verhaal te vertellen!

Viola met regenboog teddyberen

Veelgestelde vragen