Bakkie doen?

Tip voor koude acquisitie: Belscript maken

We horen het vaker dan ons lief is: mensen die bang zijn om te bellen. Bang voor het niet kennen van de gesprekspartner, bang voor het niet weten wat diegene gaat vragen… Inmiddels hebben talloze excuses de revue gepasseerd, waarvan er welgeteld precies nul een goede reden zijn om niet te hoeven bellen.

Makkelijk praten, voor een specialist in telefonische koude acquisitie, zul je nu denken. Toch is er geen reden voor belangst als je je goed voorbereidt. Een belscript maken doet wonderen!

Een script? Om te bellen? Dan kun je toch niet spontaan reageren? Zeker wel. Het belscript dient – ondanks dat de naam dat misschien doet vermoeden – niet als een vaststaande tekst die je woord voor woord op moet dreunen. Daar maak je niemand gelukkig van, inclusief jezelf.

Nee, het belscript gebruik je enkel en alleen als houvast: een basis waar je op terug kan vallen wanneer je even niet meer precies weet wat je wil zeggen.

Maak je belscript

Heb je dus last van belangst of wil je dolgraag iets bereiken met dit gesprek, dan doe je er goed aan om de tijd te nemen voor een gedegen voorbereiding. Pak een vel papier of open een tekstverwerker op de computer en schrijf op wat je hoofddoel is van het gesprek. Bijvoorbeeld: het maken van een afspraak met een potentiële klant. Dit is het startpunt van je belscript.

Vind je bellen echt lastig? Dan is het aan te raden om dat wat je wil zeggen zo letterlijk mogelijk uit te schrijven. Bijvoorbeeld: “Goedemiddag, mijn naam is Marie Janssen van Lekke Kraan BV. Ik bel u, omdat…” et cetera. Heb je je basispraatje uitgeschreven, dan is het raadzaam om ook in kaart te brengen wat de reactie van de gesprekspartner kan zijn.

Welke vragen kun je verwachten? Zo kun je je ook daar al op voorbereiden en de kans op verrassingen verkleinen. Helemaal waterdicht wordt het natuurlijk nooit, maar je maakt het jezelf zéker makkelijker!

Robot

Eenmaal je belscript geschreven? Zorg dan dat je het een paar keer aandachtig doorleest. Zo weet je wat je wil zeggen en is de kans groter dat je niet alles letterlijk voor gaat lezen tijdens het gesprek.

Liever een ‘uh’ teveel, dan een geautomatiseerd praatje. Niets is immers zo vervelend als wanneer je gesprekspartner het gevoel krijgt de zoveelste in de rij te zijn aan wie je het riedeltje opdreunt. Je bent immers geen robot, toch?

Wees ook voorbereid op ‘nee’

Bij het opstellen van een belscript moet je er rekening mee houden dat je gesprekspartner misschien niet direct overtuigd is. Ze hebben misschien al een andere partij of geven direct aan dat er geen budget is.

Wil jij weten hoe je om moet gaan met deze twee – en nog 10 andere – bezwaren? Lees dan verder in onze whitepaper.

Download gratis whitepaper

Kom je er niet uit? Neem contact op

Wil het na het lezen van deze blog nog niet lukken om een belscript te maken of je belangst onder controle te krijgen? Wij helpen je natuurlijk graag verder. Bijvoorbeeld met een training of zelfs door voor jou de telefonische koude acquisitie te doen. Dit doen wij met de inzet van onze eigen formule.

Nieuwsgierig? Bel ons als je durft of stuur een e-mail.

You're out of business if you don't approach your prospects

Neem contact met ons op

Bel ons als je durft, wij nemen deze taak graag uit je overvolle of klamme handen. Maar we kunnen het je natuurlijk ook gewoon leren. Durf je nou echt niet te bellen? Mail ons dan.

085 130 22 12

Loop jij wél warm voor koude acquisitie? Wij zijn altijd op zoek naar belkanjers!

Welkom bij Optimaal Leadgeneratie

Kies uw favoriete drankje en plan een afspraak!

 • Koffie

  Melk en suiker naar wens

 • Decaf

  Koffie zonder cafeïne

 • Cappuccino

  Koffie met melk en schuim

 • Latte Macchiato

  Koffie met melk en schuim

 • Thee

  Veel verschillende smaakjes

 • Water

  Water zonder koolzuur

 • Bruisend water

  Water met koolzuur

 • Cola

  Frisdrank

 • Cola zero

  Frisdrank 0% suiker

Vrijblijvende afspraak maken?

Vul het onderstaande formulier in

Durf je ons niet te bellen?

WhatsApp ons dan