Bakkie doen?

Jingle bells: wel of geen acquisitie in december?

Knipper twee keer met je ogen en het is kerst. Personeelsborrels beginnen, jaarafsluitingen worden ingepland, vrije dagen opgenomen en de deuren van kantoor gaan voorzichtig op slot. Is dit dan je moment om te bellen?

Acquisitie op een laag pitje

Traditioneel gezien sluiten veel bedrijven tussen kerst en nieuw hun deuren en doen een stapje terug. Misschien doe je dat zelf ook wel. Is iemand nu lastig vallen dan wel zo’n goed plan? Bedrijven zijn druk bezig met afronden en zitten vast niet te wachten op uitgebreide plannen en nieuwe ideeën. Allemaal aannames die er wellicht voor zorgen dat je niet belt en je acquisitie stil gooit. Maar hey, we leven bijna in het jaar 2022! Lang niet iedereen zit nu stil en zeker niet ieder bedrijf of elke branche komt tot stilstand. Zet je gedachten opzij, selecteer je beste ‘festive mood’ en bel gewoon. Je zult zien dat het bedrijfsleven heus niet stil staat.

Pas je in de begroting?

Richting het einde van het jaar, worden vaak begrotingen voor het nieuwe jaar gemaakt en afgerond. Met een beetje geluk tref je een bedrijf dat helder heeft welk deel van de begroting ze aan jouw dienst of product willen besteden. Misschien heb je zelfs nog een krent in de pap te brokkelen doordat je ogen opent en wordt de begroting nog aangepast. Klinkt mooi hé?

Veel bedrijven maken plannen voor een nieuw jaar. Blikken vooruit op wat het nieuwe jaar gaat brengen en waar budgetten en investeringen heen gaan. Jij kunt nu je kans pakken om een afspraak te regelen en als eerste, of misschien als enige, aan tafel te zitten. Is het niet nu, dan in het nieuwe jaar. En zo’n afspraak, biedt toch volop mogelijkheden? Denk alvast na over een fijne binnenkomer. Stuur alvast iets op of zorg voor een presentje bij de afspraak. Pro actief zijn én verrassen. Beter kan bijna niet.

Warm klantcontact

In koudere tijden is het bieden van een beetje warmte op zijn plek. Tenminste, wat ons betreft. Doe je geen koude acquisitie, focus je dan op je warme klanten. Zet ze even in het denkbeeldige zonnetje en doe een belronde om ze te bedanken voor het afgelopen jaar. Bedanken is natuurlijk het leukst als je ook iets kan weggeven. Je kunt je contactpersoon iets leuks geven, maar de rest van het team kan in deze tijd een extraatje vaak ook waarderen. Vraag wanneer warme worstenbroodjes welkom zijn of regel een lading kerstchocolade voor bij de koffieautomaat. Gegarandeerd blije gezichten, een bult erkenning voor je bedrijf én misschien zelfs een beetje social media aandacht voor je mooie gebaar.

Pak je kans

Kortom, ook deze periode is een geschikt moment voor acquisitie. Om ermee te starten, je kans te grijpen in begrotingstijden of je bestaande klanten te verrassen. Genoeg reden om te bellen dus. En mocht je er eigenlijk zelf niet op zitten te wachten, dan ben je maar één telefoontje verwijderd van ons 😉

You're out of business if you don't approach your prospects

Neem contact met ons op

Bel ons als je durft, wij nemen deze taak graag uit je overvolle of klamme handen. Maar we kunnen het je natuurlijk ook gewoon leren. Durf je nou echt niet te bellen? Mail ons dan.

085 130 22 12

Loop jij wél warm voor koude acquisitie? Wij zijn altijd op zoek naar belkanjers!

Welkom bij Optimaal Leadgeneratie

Kies uw favoriete drankje en plan een afspraak!

 • Koffie

  Melk en suiker naar wens

 • Decaf

  Koffie zonder cafeïne

 • Cappuccino

  Koffie met melk en schuim

 • Latte Macchiato

  Koffie met melk en schuim

 • Thee

  Veel verschillende smaakjes

 • Water

  Water zonder koolzuur

 • Bruisend water

  Water met koolzuur

 • Cola

  Frisdrank

 • Cola zero

  Frisdrank 0% suiker

Vrijblijvende afspraak maken?

Vul het onderstaande formulier in

Durf je ons niet te bellen?

WhatsApp ons dan