Bakkie doen?

Acquisitie training, geheel afgestemd op jouw doelen

Ontdek hoe leuk acquisitie kan zijn

Ieder bedrijf heeft klanten nodig, want zonder klanten geen omzet. Acquisitie is dus noodzaak, maar hoe pak je dat aan als het warme netwerk niets meer oplevert? Koude acquisitie wordt door veel ondernemers gevreesd en vervloekt. Heel begrijpelijk maar onnodig: met onze acquisitie training smelt het ongemak als sneeuw voor de zon.

Acquisitie leren

Wil je over acquisitie leren? Ben je benieuwd hoe je klanten acquisitie effectief aanpakt? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Online zijn er talloze artikelen, blogposts en e-books met informatie over klanten acquisitie. Het aanbod is zo groot dat je dagenlang digitaal kunt verdwalen in een woud van informatie. Inderdaad: dan zie je door de bomen het bos niet meer. Bovendien zit er een wezenlijk verschil tussen veel weten over klanten acquisitie, en in staat zijn om die kennis toe te passen in de praktijk.

Sales training

Kennis is vanzelfsprekend belangrijk, want zonder inzicht geen overzicht. Maar kennis over klanten acquisitie krijgt pas waarde als je daadwerkelijk meer gaat verkopen. Uiteindelijk komt het allemaal neer op doen, op de vertaalslag van theorie naar praktijk. Je kunt natuurlijk zelf de telefoon oppakken en gewoon beginnen, maar daarin schuilt een risico. Je ziet je echt ‘blinde vlekken’ niet en dat maakt het erg moeilijk om individueel te leren. Een sales training is wél een effectieve methode om in korte tijd veel te leren over acquisitie van nieuwe klanten. Met een goede trainer krijgen je verkoopvaardigheden een enorme boost en zie je daadwerkelijk resultaat.

Waarom acquisitie training bij Optimaal?

Ga je online op zoek naar een acquisitie cursus? Ook dan is het aanbod groot. Er zijn volop mogelijkheden voor het volgen van een sales training. De tijdsduur varieert vaak van een dagdeel tot enkele dagen. Bij iedere optie hoort uiteraard een ander prijskaartje. Hoe vind je nu de acquisitie training die het beste bij jou past? De gemiddelde training focust direct op de verkooptechnieken, maar dat vinden we bij Optimaal een stap te snel. Daar zit nog iets voor. Onze acquisitie training heeft dan ook een unieke opbouw. In deze sales training leer je hoe je écht het verschil maakt. Je krijgt namelijk een kijkje in de Optimaal-keuken.

Koude acquisitie begint bij een droomklant

Bij Optimaal Leadgeneratie doen we het net even anders. Wij geloven dat acquisitie niet begint met een halfslachtig belletje dat met tegenzin gepleegd worden, maar bij jou als ondernemer. Daarom gaan we eerst op zoek naar jouw droomklant. Voor wie ga je graag aan de slag? Wat is voor jouw bedrijf de ideale klant? Dat is dus heel wat anders dan een eindeloze lijst potentiële prospects afhandelen. Met die focus op de ideale klant zet je stap 1 van onze unieke Droomformule.

De kracht van een droomklant

Werken voor een droomklant is niet alleen commercieel interessant, maar geeft je ook energie. Die combinatie is goud waard. Als je graag voor een klant werkt, ben je intrinsiek gemotiveerd om (meer)waarde en een positieve impact te leveren. Dat betaalt zich terug in tevreden klanten en langdurige samenwerkingsverbanden. Bovendien is klanten acquisitie een stuk makkelijker bij bedrijven waar je graag mee in zee gaat. Kortom: alles gaat soepeler en sneller als je focust op droomklanten. Een goede reden dus om hiermee te beginnen in onze acquisitie training.

Training koude acquisitie: dit ga je leren

Tijdens onze acquisitie training leren we je precies hoe je koude acquisitie aanvliegt. Na afloop weet je wat je moet doen om bij je prospect in beeld te komen, een relatie op te bouwen en verkopen te genereren.

Van voorbereiding tot afsluiting, van gesprekstechniek tot koopsignaal: we leren je de fijne kneepjes van het vak (want dat is het!). Je ontdekt hoe je het onderscheidend vermogen van je bedrijf over het voetlicht brengt en dus je toegevoegde waarde laat zien. Acquisitie verandert zo van strijd in samenwerking en dat voelt een stuk prettiger.

Acquisitie training: het draait om jou

Bij onze acquisitie training staat de praktijk centraal. Geen rollenspellen maar écht aan de slag. Er is immers geen betere leerschool dan de praktijk. En daarbij laten we ons graag voeden door wat jou bezighoudt.

Wat vindt je precies lastig aan acquisitie? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je kansrijke prospects selecteert, of heb je behoefte aan een praktisch belscript waarmee je jouw verhaalt stroomlijnt? We verwerken je input in de acquisitie training, waardoor de meerwaarde direct duidelijk is. Dit is dus geen sales training waarbij we een standaardprogramma afwerken. In deze leerzame training leer je hoe je een potentiële klant benadert, acquisitiegesprekken voert en uiteindelijk de sale binnensleept.

Inhoud acquisitie training

Onze trainingen duren doorgaans twee dagen en bestaan uit vier onderdelen:

 1. Hoe pak je telefonische acquisitie aan?
 2. Op zoek naar jouw droomklant
 3. Plan van aanpak voor telefonische acquisitie
 4. Zelf aan de slag!

Ons belangrijkste doel is dat jij aan het einde van deze acquisitie training zélf aan de slag kunt. En dat wil niet alleen zeggen dat je weet wat je moet doen, maar ook dat je vertrouwen hebt in je vaardigheden. Na deze acquisitie training weet je wie je droomklant is en staat je verhaal als een huis. Bovendien ervaar je al snel dat klanten acquisitie ook heel prettig kan zijn. Je proeft succes en dat smaakt altijd naar meer.

Verschillende soorten acquisitie training

Deuren openen en klanten werven is ons vak. Die kennis delen we graag in onze trainingen. Daarbij kun je kiezen uit verschillende soorten sales training. Je kunt bijvoorbeeld focussen op acquisitie in het algemeen, of specifiek de aandacht leggen op koude acquisitie middels telefonische verkoop. Welke training je ook bij ons volgt: wij zorgen ervoor dat deze naadloos aansluit bij onze cursisten en hun persoonlijke doelen. Training op maar dus. Zo levert de tweedaagse training het meeste rendement op.

Maatregelen voor acquisitie training

Ook tijdens deze crisis gaan wij door met onze acquisitie trainingen. Uiteraard worden alle geldende veiligheidsmaatregelen in acht genomen, waaronder 1,5 meter afstand. Veiligheid staat voorop, maar dat hoeft geen belemmering te zijn voor een effectieve acquisitie training.

De trainingsruimtes van Optimaal Leadgeneratie bieden voldoende mogelijkheden om afstand te houden. Het is ook mogelijk om de acquisitie training op locatie aan te bieden. Dan kunnen we je on-the-job trainen in een vertrouwde omgeving. Wel zo prettig!

Vind je het juist prettig om de acquisitie in een geheel andere omgeving te laten plaatsvinden? Het is ook mogelijk om voor een bijzondere, inspirerende omgeving te kiezen. Heb je daar interesse in, neem dan gerust contact met ons op.

Succesvolle acquisitie training: tijd voor actie

Een investering in jezelf die je snel terugverdient: dat levert onze acquisitie training je op. Je versterkt je commerciële vaardigheden en daar heb je blijvend plezier van. Dat laatste is net zo belangrijk. Koude acquisitie wordt wonderbaarlijk warm, dus meld je snel aan voor onze acquisitie training. Profiteer van de jarenlange ervaring van onze trainers!

Wil je meer weten over onze acquisitie training? Neem dan contact op. Wil je meer weten over acquisitie in het algemeen? Volg dan ons blog. Daar delen we geregeld inzichten, tips en wetenswaardigheden.

You're out of business if you don't approach your prospects

Neem contact met ons op

Bel ons als je durft, wij nemen deze taak graag uit je overvolle of klamme handen. Maar we kunnen het je natuurlijk ook gewoon leren. Durf je nou echt niet te bellen? Mail ons dan.

085 130 22 12

Loop jij wél warm voor koude acquisitie? Wij zijn altijd op zoek naar belkanjers!

Welkom bij Optimaal Leadgeneratie

Kies uw favoriete drankje en plan een afspraak!

 • Koffie

  Melk en suiker naar wens

 • Decaf

  Koffie zonder cafeïne

 • Cappuccino

  Koffie met melk en schuim

 • Latte Macchiato

  Koffie met melk en schuim

 • Thee

  Veel verschillende smaakjes

 • Water

  Water zonder koolzuur

 • Bruisend water

  Water met koolzuur

 • Cola

  Frisdrank

 • Cola zero

  Frisdrank 0% suiker

Vrijblijvende afspraak maken?

Vul het onderstaande formulier in

Durf je ons niet te bellen?

WhatsApp ons dan