Bakkie doen?

Acquireren tijdens de feestdagen? Goed idee!

De jaarwisseling nadert met rasse schreden. Nog een paar weken en dan zijn de feestdagen aangebroken. Traditioneel dé periode om rust te nemen en af te schakelen. Ook acquisitie wordt dan vaak op een laag pitje gezet. Aan het einde van jaar zit daar niemand op te wachten… toch?

Nou nee, het is juist een goed moment om door te pakken met koude acquisitie.

Waarom acquireren tijdens de feestdagen?

Met Kerstmis in het vizier stijgt de sfeer op kantoor. Mensen zijn in een gezellige stemming en net wat meer ontspannen dan anders. En wie relaxed is, is meer ontvankelijk voor een gesprek.

Bovendien is het in deze periode op kantoor vaak wat rustiger, maar zijn beslissingsbevoegden juist wel aanwezig. Die kun je dus makkelijker bereiken.

Ook strategisch is het handig om te acquireren tijdens de feestdagen. Januari is bij uitstek namelijk dé maand voor nieuwe activiteiten, projecten en campagnes. De ambities liggen hoog en er is volop enthousiasme om aan de slag te gaan. Als je pas na de jaarwisseling met jouw aanbod komt, loop je het risico dat de lijnen al zijn uitgezet en je dus achter het net vist. Het is dan ook slimmer om te acquireren in december.

Kortom, genoeg reden om te kiezen voor acquireren tijdens de feestdagen.

Is acquireren tijdens de feestdagen voor ieder bedrijf een goed idee?

Nee, natuurlijk niet. Acquisitie is altijd maatwerk. Niet alleen in vorm en inhoud, maar ook in timing. Bovenstaand scenario geldt voor de meeste bedrijven, maar zo werkt het natuurlijk niet overal. Het is dan ook belangrijk om alleen te acquireren tijdens de feestdagen, als dat in jouw branche kansrijk is.

Een salescampagne gericht op zonnebrandcrème heeft bijvoorbeeld meer kans van slagen in een zonnige periode, dan tijdens de donkere dagen voor Kerst.

Tips voor acquireren tijdens de feestdagen

Wie Optimaal Leadgeneratie kent, weet waar we voor staan. Koude acquisitie begint bij ons bij het identificeren van je droomklant, de ideale klant voor jouw bedrijf. Die gaan we gericht benaderen met een krachtige pitch. We hebben ons verhaal klaar en zijn dus altijd goed voorbereid.

Cruciaal bij acquireren tijdens de feestdagen is volgens ons de juiste benadering: we zijn persoonlijk en relaxed, maken graag een grapje en sluiten dus aan bij de sfeer van het moment.

Geen ongemakkelijke klamme-handjes-benadering, maar gewoon een leuk gesprek.

En ja, dat maakt een wereld van verschil…

Denk ook aan bestaande relaties

Het vinden en binden van nieuwe klanten is belangrijk, maar dat mag niet ten koste gaan van bestaande klanten. Vergeet rondom de feestdagen dan ook niet om een moment te reserveren voor relatiebeheer.

Pak de telefoon en bel die trouwe klanten die al jaren orders plaatsen. Geef ze aandacht zonder direct iets te verwachten. Vraag gewoon hoe het gaat en of je iets voor ze kunt betekenen.

Warme contacten moet je koesteren!

Meer weten over acquisitie?

Acquireren tijdens de feestdagen is nog grotendeels onontgonnen terrein. Veel ondernemers en salesmanagers doen juist dan een stapje terug en dat biedt mogelijkheden.

Wil je meer weten over acquisitie?

Volg dan ons blog of neem direct contact op voor meer informatie.

You're out of business if you don't approach your prospects

Neem contact met ons op

Bel ons als je durft, wij nemen deze taak graag uit je overvolle of klamme handen. Maar we kunnen het je natuurlijk ook gewoon leren. Durf je nou echt niet te bellen? Mail ons dan.

085 130 22 12

Loop jij wél warm voor koude acquisitie? Wij zijn altijd op zoek naar belkanjers!

Welkom bij Optimaal Leadgeneratie

Kies uw favoriete drankje en plan een afspraak!

 • Koffie

  Melk en suiker naar wens

 • Decaf

  Koffie zonder cafeïne

 • Cappuccino

  Koffie met melk en schuim

 • Latte Macchiato

  Koffie met melk en schuim

 • Thee

  Veel verschillende smaakjes

 • Water

  Water zonder koolzuur

 • Bruisend water

  Water met koolzuur

 • Cola

  Frisdrank

 • Cola zero

  Frisdrank 0% suiker

Vrijblijvende afspraak maken?

Vul het onderstaande formulier in

Durf je ons niet te bellen?

WhatsApp ons dan